Coördinator programmalijn 3 Proeftuin Dans: Right Now!

De danssector in de Stedelijke Cultuurregio Zuid (Heerlen, Maastricht en Sittard-Geleen) bloeit als nooit tevoren en heeft veel te bieden voor publiek, dansers en makers. Zo zijn er landelijke en grensoverschrijdende dansfestivals, diverse podia, dansscholen en opleidingen, een grote groep (amateur)dansers én een grote diversiteit aan stijlen van klassieke dans tot urban dansvormen. Om het dansklimaat in en vanuit de Stedelijke Cultuurregio Zuid verder te verstevigen werken verschillende partners uit de danssector van de Stedelijke Cultuurregio Zuid samen aan de Proeftuin dans: Right Now!

In de Proeftuin dans: Right Now! worden de komende jaren diverse programma’s uitgevoerd om dans in Limburg verder te laten groeien. Deze programma’s zijn gericht op het bereiken van nieuw (internationaal) publiek, het ontwikkelen van nieuwe faciliteiten voor dansers en makers, met een focus op jong urban danstalent en mid-career makers, en op meer samenwerking tussen dansfestivals, podia en culturele organisaties.

Website Proeftuin Dans: Right Now!

Projectomschrijving

Zo werken de drie dansfestivals – Festival de Nederlandse Dansdagen (Maastricht), schrit_tmacher just dance! (Heerlen-Aachen-Eupen) en The Notorious IBE (Heerlen) – binnen programmalijn 3 aan een constructieve samenwerkingsstructuur voor nationale en internationale dans gesitueerd in Limburg. Als Coördinator van desbetreffende programmalijn zorg ik voor de nodige organisatie, het voorbereiden van vergaderingen, het voorzitten ervan en het notuleren, de inhoud van gesprekken verwerken en deze te vertalen naar strategische keuzes voor de toekomst inclusief het omzetten in concrete acties.

1

Afbeelding